Pokémon GO storing of GPS-probleem? Dit is de reden…

Pokémon GO storing of GPS-probleem? Dit is de reden…

Pokémon GO is een bijzonder populaire augmented reality game en wordt gespeeld door miljoenen spelers wereldwijd. Maar wat nu als er een storing is, hoe komt dat en kun je er iets aan doen?

Pokémon GO

Bij Pokémon GO is het de bedoeling dat je wereld intrekt en overal Pokémon probeer te vangen. Vervolgens kun je ze opleiden en trainen in de Gyms en is het de bedoeling dat jij een grootheid wordt als Pokémontrainer. Natuurlijk is dit een flinke uitdaging en moet je ook echt op pad om nieuwe Pokémon te vinden, Maar helaas gaat niet altijd alles even goed bij het spelen van de bijzonder populaire game.

Storing Pokémon Go

Helaas komt het met grote regelmaat voor dat de servers van Pokémon GO overbelast zijn. Dit heeft te maken met de extreem grote toestroom van spelers. De app is in de eerste week meer dan 10 miljoen keer gedownload en veel mensen wereldwijd zijn op pad om Pokémon te vangen. Deze populariteit is ook de reden dat het soms lastig is om de game te spelen. Doordat er geen servercapaciteit meer over is voor jouw game, zul je even moeten wachten. Niantic, de makers van de game, geven aan dat er continu gewerkt wordt om deze issues op te lossen. Met andere woorden, ze plaatsen er regelmatig nieuwe servers bij om de spelervaring nog beter te maken.

Geen GPS Pokémon GO

Naast een serverstoring kan het ook voorkomen dat er geen GPS gevonden worden tijdens het spelen van de game. Dit wil zeggen dat het niet mogelijk is om exact te tracken waar je bent. Natuurlijk erg vervelend, omdat de spelervaring dan verre van optimaal is. De eerste stap om dit te verhelpen is natuurlijk om te checken of jouw GPS aan staat. Dit doe je via de instellingen van je smartphone. Werkt deze, probeer de app dan af te sluiten (volledig) en opnieuw op te starten. Het kan altijd even duren voordat er GPS-verbinding wordt gemaakt. Mocht het niet lukken, omdat de satellieten bijvoorbeeld niet gevonden kunnen worden dan is er weinig aan te doen. Een reboot van de smartphone zou nog kunnen helpen, maar is geen gegarandeerde oplossing.

Toch is spelen niet onmogelijk zonder GPS. Ook via WiFi- en mobiele netwerken kan er een locatie bepaald worden, ook als is deze niet zo nauwkeurig als dat je dit met GPS ervaart. Heb je problemen met Pokémon GO, probeer het dan regelmatig opnieuw, de kans is groot dat het na verloop van tijd wel weer normaal werkt.

Lees ook:

Pokémon Go-spelers opgepast: dit wil je niet meemaken!

Eindelijk: Pokémon GO nu beschikbaar! Zo download je het

22 beelden die aantonen hoe Pokémon Go de wereld verandert!

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo