Pokémon Go-spelers opgepast: dit wil je niet meemaken!

Pokémon Go-spelers opgepast: dit wil je niet meemaken!

Pokémon Go is een hype en niet zo’n kleine ook. Dat brengt met zich mee dat er ook mensen met minder goede bedoelingen misbruik maken van de game. Dit kan er gebeuren…

Overval met Pokémon Go

In het Amerikaanse Missouri zijn er vier overvallers die slim gebruikt hebben gemaakt van Pokémon Go. Zo hebben ze een virtuele baken geplaatst op een parkeerplaats om zichzelf vervolgens achter een zwarte BMW te verstoppen, zo meldt de politie op Facebook. Nadat er gebruikers kwamen om de Pokémons te vangen, kwamen de overvallers tevoorschijn met een pistool om de Pokémon-fans van hun eigendommen te beroven.

Lees ook: 5 tips voor Pokémon Go: zo word je de beste

Malware

Maar er is meer gaande. Omdat Pokémon Go officieel alleen in Australië, Amerika en Nieuw-Zeeland is uitgebracht, zijn er spelers over de hele wereld die de game op een alternatieve manier installeren. Bij Android gebeurt met dit met een APK van Pokémon Go. Er een versie ontdekt waarin malware verstopt zit. Dit wil zeggen dat er toegang verschaft kan worden tot de Android-smartphone na installatie van deze besmette APK, zo meldt Motherboard.

Ben je op zoek naar een betrouwbare versie van Pokémon Go om in Nederland te installeren, check dan onze uitleg.

Geschoten op Pokémon-fans

Deze populaire vlogger ging op pad om Pokémon te vangen, maar kwam van een koude kermis thuis. Nadat hij op een terrein kwam waar hij officieel niet mocht komen, was de eigenaar not amused en liet dit dan ook merken. Check onderstaande videoverslag van dit avontuur.

Lichaam gevonden

Ga je op zoek naar nieuwe Pokémon om te vangen, kom je ineens een dood lichaam tegen. Dat overkwam de 19-jarige Shayla in een natuurreservaat. Nadat het lichaam gevonden was in het water, werd er meteen contact opgenomen met het alarmnummer.

Pokémon Go is op dit moment een bijzonder grote hype, maar niet zonder gevaar. Zorg in ieder geval dat jij niet in vervelende situaties terecht komt door het spelen van de game! Wees gewaarschuwd!

Lees ook: Eindelijk: Pokémon GO nu beschikbaar! Zo download je het

Bron: Androidworld

 

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo