Plastic beker detecteert drugs

Plastic beker detecteert drugs

De smakeloze, kleurloze en reukloze kenmerken van drugs maakt het bijna onmogelijk om ze op te sporen. Uitvinder Michael Abramson bedacht een oplossing: drinksavvy. Een set van plastic drinkbekers en rietjes die automatisch van kleur veranderen bij aanwezigheid van (date rape) drugs.

De technologie is ontwikkeld met de hulp van twee professoren van het Worcester Polytechnisch Instituut. Een technologie geïntegreerd in het plastic materiaal van bekers en rietjes, die aangeeft wanneer een vloeistof aanwezig is met daarin GHB, Rohypnol of Ketamine. De veranderende kleuren geven een af signaal dat, of een drankje veilig, of onveilig is, om te consumeren.

plastic beker 2

plastic beker

Nadat Abramson drie jaar geleden zelf onbewust gedrogeerd werd, besloot hij een oplossing te bedenken die toekomstige slachtoffers zou moeten voorkomen. Met deze lijn van kunststof-ware hoopt hij een beroep te doen op een breed publiek, met in het bijzonder studenten. Dit doet hij door de set compleet te maken met producten die mensen al gebruiken: party cups, glazen, rietjes, roerstaafjes en roerstokjes.

Na een succesvolle Indiegogo campagne, al in 2012, wordt volgende maand de eerste partij rietjes en plastic bekers verzonden. Het bedrijf verwacht hun lijn in 2014 aan het grote publiek te kunnen verkopen. Bekijk drinksavvy in de video hier beneden.

http://youtu.be/07ZkkUJVOlI

 

 

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo