Jij wilt na je 67ste toch niet in een stoffig hokje gadgets in elkaar schroeven?

Jij wilt na je 67ste toch niet in een stoffig hokje gadgets in elkaar schroeven?

Gedurende je ‘werkende’ jaren maak je veel mee, zijn er waarschijnlijk de nodige jobswitches en zullen er gebeurtenissen zijn die je leven, positief of negatief, ingrijpend veranderen. Maar wat kun je er nu al aan doen om later – zeg na je 67ste – geen gadgets in elkaar moet schroeven in een stoffige fabriek?

Naast bloggen heb ik ook jaren gewerkt bij een grote financiële instelling en heb daar veel mee mogen maken. Zaken die ik niet voor mogelijk hield kwamen voorbij, mensen met enorme vermogens, maar ook werkende die na hun 65ste (of binnenkort 67ste) ontzettend veel moeite hadden om rond te komen, een eyeopener voor mij.

Nu was mijn werkgever goed voor me, maar dat is lang niet altijd het geval. Op dit moment leef je je leven, koop je nieuwe spullen en gaat elke dag weer voorbij. Hierbij kijk je misschien uit naar de dag dat je salaris of stufi weer binnenkomt, maar heel veel verder denk je niet vooruit. In ieder geval geen 20 jaar of langer.

Nu is dit misschien ook wat droge kost in jouw ogen, maar als je er nu even tijd aan besteed, dan heb je daar later veel profijt van. Er zijn vele manieren om aan je pensioen te werken, misschien doet je werkgever dat voor je maar er zijn ook veel dingen die je zelf kunt doen.

Wist je dat 20% van je loon aan pensioenopbouw opgaat

Welke vorm het ook is, kijk er in ieder geval naar. Onderstaand filmpje illustreert wat er kan gebeuren als jij na je pensioenleeftijd ineens terugvalt in inkomsten en alleen kan genieten van je AOW. Dit is een soort van, relatief laag, basispensioen dat gefinancierd wordt door de overheid.

https://www.youtube.com/watch?v=q_BiMU_AxQE

Zelf heb ik mijn pensioen goed geregeld nadat ik dit heb laten doorlichten. Los van het feit dat mijn werkgever een deel heeft opgebouwd, heb ik nog een additioneel product afgesloten (banksparen) om zelf ook nog een duit in mijn pensioenzakje te doen. Wil jij weten hoe het met je pensioen staat, check dan PensioenAan.nl. Oh en, je krijgt er ook nog een toffe gadget, dus check de site snel!

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo