Pawscout helpt weggelopen huisdieren terugvinden met een app

Pawscout helpt weggelopen huisdieren terugvinden met een app

Pawscout is een initiatief waarbij een weggelopen huisdier teruggevonden kan worden middels een app, waarbij er wel een kanttekening gemaakt moet worden. De app dient populair te worden, anders zul je je weggelopen huisdier helaas nooit terugvinden.

Pawscout

Pawscout maakt gebruik van het zogenaamde mesh-network waarbij er verbinding wordt gemaakt tussen afzonderlijke netwerken. Deze dienst werkt met een halsband voor je huisdier en bijbehorende app waar informatie ingevuld kan worden. Als deze in de lost-modus wordt gezet en je huisdier is in de buurt van een andere Pawscout-gebruiker (75 meter) dan krijg jij een update met het signaal. Hieruit kunnen we dus concluderen dat dit alleen werkt als veel mensen deze app gebruiken. Pawscout is te koop voor net geen 30 dollar op de site van de makers en wordt in februari 2015 verzonden. De accu in dit kleine apparaatje moet 12 maanden meegaan, maar of het een succes gaat worden, wij betwijfelen het.

Lees ook: Kat kan onveilige WiFi-netwerken vinden

Andere optie

Het zou wellicht een betere oplossing zijn om een tracker om als halsband te dragen, die altijd een rechtstreeks signaal uitstuurt naar jouw smartphone of app, maar hier is altijd een werkende internetverbinding voor nodig, maar of dat zo ideaal is om de nek van je geliefde huisdier…

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo