Met ‘Pause’ wordt het weer gezellig aan tafel

Met ‘Pause’ wordt het weer gezellig aan tafel

Even bewust afstand doen van je bereikbaarheid…is dat nodig? Je hoeft geen wetenschapper te zijn om te zien dat het antwoord op deze vraag een volmondig ‘ja’ is. Tijdens vergaderingen, gesprekken en zogenaamde quality-ti ezijn we allemaal druk met onze smartphone. We checken onze e-mail, lezen over meningen en gebeurtenissen op social media en zien de headlines van het belangrijkste wereldnieuws. Dat de techniek zo ver is gekomen is natuurlijk fantastisch. Maar voor je het weet houdt het ons helemaal in zijn greep.


En dan is er ‘Pause’. Het is niet meer dan een simpele box waar iedereen zijn/haar smartphone in kan stoppen. Eenmaal in de Pause heeft je smartphone geen enkel bereik meer. Telefoonverbinding, 3G en verbinding wifi zijn allemaal geblokkeerd. Heb je nieuwe e-mail? Geen idee. Probeert iemand je te bereiken? Ik zou het niet weten. Alle signalen vallen stil en er is eindelijk weer tijd en aandacht voor belangrijkere dingen.

Pause: Een goede gewoonte

Het is even wennen om af en toe helemaal offline te gaan. Maar het is zo belangrijk! Maak duidelijke afspraken in het gezin over wanneer de smartphones in Pause moeten verdwijnen. Na verloop van tijd zal deze gewoonte er in slijten en dat levert het gezin iets moois op: Quality tijd. Een moment met échte gesprekken of échte stilte. Tijd voor elkaar en met elkaar.

Je kan Pause trouwens ook heel goed op kantoor gebruiken. Op je bureau als je soms even niet gestoord wil worden of in de vergaderruimte. Op die laatste plek zou Pause trouwens fantastisch tot zijn recht komen. Weg met de afleiding, welkom focus. Dankzij Pause wordt het weer gezellig en gaat de productiviteit op kantoor omhoog.

Pause was een project op Indiegogo en was te koop voor ca. € 50,-. Helaas zijn de doelen niet behaald en heeft de productie niet plaatsgevonden. Toch vonden wij het leuk om er even bij stil te staan, misschien jij ook? Ken jij iemand, die Pause wel had kunnen gebruiken?

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo