Paard trappelt veel lichter met 3d hoeven van titanium

Paard trappelt veel lichter met 3d hoeven van titanium

De ideeën voor gebruik van een 3d printer worden steeds creatiever. Zo hebben onderzoekers van de Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation in Australië titanium hoefijzers 3d-geprint. De nieuwe hoefijzers moeten de snelheid van paarden verbeteren, waardoor ze in races nog beter en sneller kunnen lopen.

Voordeel is ook dat door gebruik van een 3d-printer en software voor 3d-modellen, de 3d hoeven veel nauwkeuriger op de hoef van het paard kunnen worden afgemeten. Het duurt slechts 24 uur voordat het hoefijzer geprint is, en klaar voor gebruik.

Het hele printproces mag dan wel circa $ 600 kosten, en daardoor veel prijziger zijn dan het produceren van de ouderwetse aluminium hoefijzers, maar experts beweren dat het lichte gewicht van titanium in combinatie met de kracht van het materiaal enorme voordelen kan opleveren voor paard en berijder.

3d hoeven

“Al het extra gewicht in een traditioneel hoefijzer zorgt ervoor dat het paard langzamer galoppeert”, aldus paardentrainer John Moloney. “Deze titanium hoefijzers wegen minder dan de helft van aluminium hoefijzers. Het gebruik van titanium zou een winst van kostbare seconden kunnen opleveren.” Worden er nu bijvoorbeeld na de klapschaats in de schaatswereld, ook in de paardenwereld nieuwe records gebroken? de toekomst zal het gaan uitwijzen.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo