OpenPool maakt van biljarttafel interactief display

OpenPool maakt van biljarttafel interactief display

In de speelhallen staan ze steevast, de pooltafels, ofwel de biljarttafels. Saaie groenen- of blauwe lakens, al vele decennia lang.

Op kickstarter loopt nu een project dat heet “OpenPool”. Het is een soort van high-tech biljart systeem, dat alle oude biljarttafels verandert in een interactieve ervaring. Hierbij worden de spelelementen in digitale projecties omgezet. Je kunt het systeem heel makkelijk instellen. Het enige wat je moet doen is een Kinect 2 motion sensor met een projector aan het plafond hangen, dit met behulp van de OpenPool beugel. De motion sensor herkent de locaties van de biljartballen, met de precisie van een milliseconde. De projector genereert op dat moment de meest coole, en spectaculairste visuele effecten rond de bewegende biljartbal.

OpenPool bevat ook een “pocket” detector, die kijkt naar de pockets in de tafel. De detector zendt signalen zodra een bal in een pocket valt.

openpool openpool openpool

Het hele OpenPool systeem is ontworpen om elke biljarttafel tegemoet te komen en te moderniseren, en vereist maar een minimale investering. OpenPool is een open-source systeem (daarom deze naam), zodat iedereen zijn eigen effecten kan creëren en toevoegen aan het biljart. Nieuwe dimensie in biljartland? Misschien ook wel iets voor de poolwedstrijden op TV in de toekomst. Biljarten voor de 21e eeuw.

Bekijk de werking in de video hier beneden.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo