Nooit meer je halte missen dankzij de Metronap-app

Nooit meer je halte missen dankzij de Metronap-app

Altijd afgevraagd of slapende mensen in bus, trein, tram of metro, nooit hun halte missen? Bij de redactie is iemand bekend die al eens door een poetsploeg in de trein is wakker gemaakt toen deze allang in de remise stond.

Dat is echter al enkele jaren geleden, toen smartphones en apps nog ontwikkeld moest worden.

Tobias Domhan ontwikkelde voor dit probleem een mobiele oplossing voor de metro van New York City: de MetroNap. Een app die zeker maakt dat je niet nog ligt te maffen tot aan het eindpunt van de betreffende metrolijn.

Je start met het selecteren van jouw metrolijn, daarna kies je je beginstation, en als laatste  het door jou gewenste eindpunt. Vervolgens kun je heerlijk relaxed je “nap” doen, want de app doet daarna de rest; vlak voordat de metro op jouw eindstation arriveert, trilt je smartphone, zodat je, mocht je weggezakt zijn, mooi op tijd wakker bent. Hoe dat kan? De app detecteert namelijk wanneer de trein beweegt, of niet, en op basis daarvan weet de app hoeveel stations er inmiddels gepasseerd zijn.

De vriendin van Domhan is de basis voor het idee, zij was degene die al eens een station gemist had doordat ze in slaap was gevallen. MetroNap is een van de duizenden inzendingen voor de New York MTA’s App Quest. De wedstrijd, die gesponsord wordt door AT&T, heeft een hoofdprijs van liefst 20.000 dollar.

Bekijk hier beneden de video over de MetroNap app.

 

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo