Nijlpaardenpoep theorie wordt onderzocht met nepkrokodil

Nijlpaardenpoep theorie wordt onderzocht met nepkrokodil

In een rivier in Kenia is nijlpaardenpoep waarschijnlijk de oorzaak van een massale vissterfte. Om hier achter te komen, heeft er een onderzoek plaatsgevonden met behulp van een boot, die gecamoufleerd was als nep
krokodil.

 

We hebben het over de rivier de Mara in Kenia, waar de vissterfte bovenmatig hoog is. Omdat de nijlpaarden de rivier als het ware als hun sanitaire voorziening gebruiken, zakt bij een lage waterstand de nijlpaardenpoep naar beneden. Hiervan eten bacteriën en nemen de eencelligen veel zuurstof op. Dit zou de oorzaak moeten zijn dat de vissen sterven omdat ze een zuurstoftekort krijgen.

Klein bootje

Vanwege het gevaar is het echter heel moeilijk te bewijzen of dit ook echt zo is. Nijlpaarden zijn behoorlijk gevaarlijke beesten, met een zeer territoriaal gedrag. Ze zijn zeer agressief richting de mens. Amerikaanse onderzoekers bouwden daarom een klein bootje, die ze vermomden als krokodil. Dit leverde hun succesvol informatie op over de kwaliteit van het water.

Maar ook voor dit voertuig waren de nijlpaarden niet bang. Een zwaargewicht ging het bootje achterna, maar was gelukkig niet snel genoeg. Bekijk het zelf in de video hier beneden.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo