Dit is de reden waarom een muisaanwijzer naar links wijst

Dit is de reden waarom een muisaanwijzer naar links wijst

Heb jij het je al eens afgevraagd? Waarom de muisaanwijzer op elke PC naar links wijst? Er is eigenlijk een meer dan logische verklaring voor, maar wij hadden er nog nooit over nagedacht.

Lees ook: Een dag in het leven van een muisaanwijzer

Muisaanwijzer

De muis is uitgevonden door Douglas Engelbart en op dat moment waren er nog geen 4K-schermen, logisch. Sterker nog, de beeldschermen waren erg ‘pixelig’ en een recht streepje was niet goed te onderscheiden van de rest. Douglas kwam erachter dan een streepje in een hoek van 45 graden naar links, wel beter zichtbaar en vooral herkenbaar was. Dit is eigenlijk de simpele reden dat de muisaanwijzer naar links wijst.

MousePointer

Later hebben Microsoft en Apple dit overgenomen en nu vraagt niemand zich meer af waarom een muisaanwijzer naar links wijst, tot nu…

 

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo