MOM: opblaasbare, goedkope couveuse voor ontwikkelingslanden

MOM: opblaasbare, goedkope couveuse voor ontwikkelingslanden

Eén op de tien baby’s wordt te vroeg geboren en brengt de eerste tijd van zijn leven door in een couveuse. Alleen zijn deze erg duur en vaak simpelweg niet te betalen in bijvoorbeeld ontwikkelingslanden. Daar komt MOM om de hoek kijken, een goedkope, opblaasbare couveuse.

MOM

MOM is klein, goed en opblaasbaar en het is niet lastig voor te stellen dat dit ideaal is in bepaalde situaties of landen. Met een prijs van € 319 inclusief productie en transport kunnen meer vroeggeboren baby’s een goede start maken in het leven door de zorg en voorzieningen te krijgen die ze verdienen. Een normale couveuse kost al snel zo’n € 36.000, dus MOM is een revolutie op prijsgebied. Ook als er geen stroom is werkt de MOM door, door de batterijen kan deze nog 24 uur blijven doorwerken. Het scherm geeft zaken als temperatuur en luchtvochtigheid aan en er kan zelfs lichttherapie gegeven worden.

MOM heeft hiervoor de James Dyson Award gewonnen en kan vele levens redden in de toekomst.

Tags:

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo