Met het atoomklokhorloge altijd stipt op tijd zijn

Met het atoomklokhorloge altijd stipt op tijd zijn

Op Kickstarter is momenteel een atoomklokhorloge te koop, dat het daadwerkelijk mogelijk maakt om een volledige atoomklok om je pols te dragen. Te laat komen zal je dus nooit meer kunnen gebeuren, hier moet je dan wel $ 6.000 voor over hebben.

 

Het atoomklokhorloge heet officieel de Cesium 133. Hij is tot op één seconde per duizend jaar nauwkeurig volgens ontwerpbureau Bathys Hawaii, zo vertellen ze op Kickstarter. “Je krijgt niet elke dag de kans om een stuk horologische historie aan te schaffen, maar dit is het echte werk”, zegt directeur John Patterson van Bathys Hawaii.

Het uiterst precieze klokje trilt elke seconde precies  9.192.631.770 keer. Die trillingssnelheid is de officiële definitie van een seconde, die vastgesteld is in het Internationale Stelsel van Eenheden. Het is een behoorlijk groot horloge, want er zit een flinke batterij in. Hiermee werkt het horloge 36 uur, alvorens de accu opnieuw moet worden opgeladen. Hij heeft een gewicht van circa 90 gram en dat is gemiddeld niet meer of minder dan een conventioneel horloge.

Maximaal zullen er tien atoomklokhorloges worden verkocht. Minimaal zes stuks zijn er beschikbaar voor $ 6.000, omgerekend ongeveer € 4.300. Leg je $ 10.000 neer, dan koop je het horloge samen met een tripje naar Hawaii om kennis te maken met de makers van dit ultieme klokje. Dit geldt voor maximaal 2 kopers.  Tot slot,  er wordt één jaar garantie op de Cesium 133 gegeven, altijd fijn om te weten in dit geval…

 

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo