Meesterwerk gemaakt van meer dan tienduizend spekjes

Een heel bekend schilderij van Michelangelo is door de Britse suikerkunstenares Michelle Wibowo nagemaakt. Hiervoor heeft ze liefst twee weken op haar knieën gezeten. Waarom? Omdat ze geen verf, maar liters glazuur, miljoenen strooisels en meer dan tienduizend mini-spekjes heeft gebruikt. Haar uiterst zoet smakend kunstwerk is te zien in een kerk in London.Ze heeft het schilderij gemaakt vanwege de 450ste sterfdag van Michelangelo. Het kunstwerk heeft de afmetingen van een gemiddelde slaapkamer, en is het grootste dat ze ooit gemaakt heeft. Haar argument om zoet te gebruiken is dat “ik wil laten zien dat je meer kunt doen met eten”. Volgens haar eigen zeggen heeft ze maar één of twee spekjes zelf gesnoept. “Ik werkte zo hard, dat ik helemaal niet merkte dat ik honger had”.

Zwarte doosje

Het zwarte doosje achter haar is een kleine verwarming. Omdat ze in een grote ruimte werkte, was haar voorkant ijskoud, terwijl haar rug gloeiend heet aanvoelde. Maar nu is ze snotverkouden en heeft ze behoorlijk pijn in haar rug. Maar al dat lijden was het haar wel meer dan waard zegt ze tenslotte. Bekijk hier beneden de video van het uiterst zoete resultaat.

 

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer