Mammoet gaat met behulp van DNA uit as herrijzen?

Mammoet gaat met behulp van DNA uit as herrijzen?

Russische wetenschappers komen met de bewering dat ze inmiddels genoeg levensvatbaar mammoet DNA hebben verzameld afgelopen zomer om een mammoet te klonen.

Met dit DNA denken ze dat het klonen van een mammoet grote kans van slagen heeft, zegt Radik Khayrullin, medewerker van de Russische Orde van Medisch Antropologen, aldus de Siberische Times. Onderzoekers van de lokale Russische federale universiteit ontdekten de resten, in dit geval haren van de mammoet, zachte weefsels en beenmerg, in de noordoostelijke provincie Yakutia.

Jurassic Park

Tijdens de autopsie werden ze aangenaam verrast met het vinden van een ongelooflijk goed bewaard gebleven kadaver. Het was beter bewaard dan een lichaam van een mens, dat zes maanden begraven is. Betekent dit nu dat over een aantal jaren onze dierentuinen met mammoets gevuld gaan worden? Klinkt te mooi om waar te zijn. En hoe zit het dan met een willekeurige dinosaurus? Die zou er zeker mooi bij passen. Jurassic Park dan toch nog ooit in levende lijve? Slotvraag: willen we de geschiedenis wel laten herrijzen uit de as?

Tags:

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo