Magic Body Control van Mercedes: af van hobbels in slecht wegdek

Magic Body Control van Mercedes: af van hobbels in slecht wegdek

Auto’s worden nog steeds verbeterd op het gebied van veiligheid en comfort. Elke autofabrikant is hier druk mee bezig. Mercedes komt nu met de optie om de nieuwste S-Klasse te voorzien van Magic Body Control, ofwel de technologie die er voor zorgt dat we aanzienlijk minder last gaan hebben van die vaak vervelende verkeersdrempels, maar ook van de vele hobbels en oneffenheden in de weg. Autorijden moet met Magic Body Control weer een stukje aangenamer worden.

 Camera’s

Op de voorruit van de Mercedes zijn een tweetal camera’s gemonteerd, die de af te leggen weg een aantal meters voor je direct bekijkt en analyseert, waarna de actieve ophanging er voor zorgt dat de hobbels die je op je rijbaan tegenkomt, geëgaliseerd worden. Zeg maar een soort van “steadyshot”, maar dan voor je auto.

magic body control mercedes

In de video hier beneden wordt middels vergelijkingsmateriaal getoond hoe goed Magic Body Control zijn werk doet. Helaas begint de prijs van de Mercedes S-klasse pas bij € 90.000. Paar jaartjes wachten, dan zullen waarschijnlijk ook de goedkopere modellen auto’s beschikken over zo’n vernuftig comfortabel systeem.

 

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo