Maak van elke fiets een e-bike

E-bikes zijn sterk in opkomst, deze elektrische fietsen geven extra ondersteuning tijdens het rijden. Zo’n fiets is vaak een stuk prijziger dan een ‘gewoon’ exemplaar, maar er zijn inmiddels al een tools op de markt om een gewone fiets om te bouwen. De Sunstar Virtus is er daar één van.

Dit kleine motortje kan op praktische elke fiets gemonteerd worden op het frame en de kracht die geleverd wordt is vrijwel gelijk aan een reguliere e-bike. De maximumsnelheid van de ondersteuning bedraagt 25 km/h en dat is stevig in vergelijking met de concurrenten. De Sunstar Virtus is natuurlijk ook smart en kan door gebruik te maken van sensors en WiFi verbinding maken met je smartphone om zo data uit te lezen. Het geheel weegt iets meer dan 3 kilo.

Suntarvirtus1

Volgens de makers zou deze kleine elektromotor binnen enkele minuten op elk frame geïnstalleerd worden, maar dat moet de toekomst gaan uitwijzen. De Virtus is vanaf 2015 te koop zijn in Duitsland en Italië, wanneer deze naar Nederland komt en tegen welke prijs is vooralsnog bekend. Meer informatie op de website. Een ander alternatief is de Nederlandse FlyKly waarbij het wiel simpelweg vervangen wordt.

Suntarvirtus

Ook interessant
Reismaatjes app van Schiphol om te bepalen met welke vrienden je het beste op vakantie kunt gaan