Luchthockeyrobot is onverslaanbaar

Luchthockeyrobot is onverslaanbaar

Japanse onderzoekers van de Chiba Universiteit hebben een robot gemaakt die onverslaanbaar blijkt te zijn bij een spelletje luchthockey, het spel waarbij je een schijfje naar elkaar tikt over een veld waar lucht door wordt geblazen. Ons allen welbekend waarschijnlijk van de vakanties en de game hallen.

Het Namiki Lab was al bekend vanwege zijn werk met betrekking tot het volgen van snelle objecten, en de medewerkers hebben die kennis nu toegepast bij deze luchthockeyrobot. Die kan speelstijlen analyseren en gepaste strategieën verzinnen, om vervolgens supersnel te reageren. De robot haalt verzamelt zijn gegevens met twee hogesnelheidscamera’s, die filmen met 500 frames per seconde. Voor de robot beweegt een mens dus eigenlijk enorm traag, vergelijkbaar met de ‘bullet time’ uit ‘The Matrix’. Hij heeft dus zeer ruim de tijd om te beslissen of hij de puck moet aantikken, zijn doel moet verdedigen of gewoon moet blijven stilstaan. De manier waarop de robot data analyseert om te anticiperen op de bewegingen van zijn tegenstander kan helpen in het onderzoek naar intelligente robots, die beslissingen nemen op basis van wat ze waarnemen in de omgeving. Knap toch weer!

Video

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo