LG komt met superscherp Quad HD-scherm voor smartphones

LG komt met superscherp Quad HD-scherm voor smartphones

LG doet iets goed in de display-wereld, ze waren de eerste die smartphones konden voorzien van een full HD-scherm in 2012 en vandaag kondigen ze het eerste Quad HD-scherm ter wereld aan. Ze kwamen eerder al met het dunste full HD-scherm.

Quad HD-scherm

Dit nieuwe type scherm overtreft het full HD-scherm op een smartphone ruim met een resolutie van 1440 x 2560 pixels. Omgerekend naar pixels per inch (ppi) is dit 538 ppi, een flinke verbetering ten opzichte van de full HD-schermen die bijvoorbeeld in de HTC One en Samsung Galaxy S4 gebruikt worden. LG laat weten dat het bekijken van websites ‘net als op de PC’ kan en de kwaliteit van de video in de buurt van Blu-Ray moet komen. Wanneer deze nieuwe schermen beschikbaar komen voor consumenten is vooralsnog niet bekend.

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo