LG brengt Curved OLED TV op de markt

LG brengt Curved OLED TV op de markt

 

Elektronicagigant LG heeft bekend gemaakt, direct nadat Samsung dat ook al deed, dat de verkoop van de reeds langverwachte Curved Oled TV in de Benelux van start is gegaan. De LG Curved OLED TV zal als eerste bij een Belgische retailpartner beschikbaar zijn.

Opzet van de Curved OLED TV is dat het hele schermoppervlak dezelfde kijkafstand heeft voor het menselijk oog. Hier heeft LG meer dan vijf jaar onderzoek naar gedaan, om uiteindelijk de optimale kromming voor deze televisie te kunnen ontwikkelen. De Curved OLED TV creëert hierdoor een meer dan haarscherp beeld, echter zónder de visuele vervorming en het detailverlies aan de randen, dat elke conventionele willekeurige TV natuurlijk wel heeft.

LG curved Oled 2

Waar contrast in LCD en LED televisies door de jaren heen steeds beter is geworden, lijkt het ultieme contrast eindelijk bereikt te zijn in OLED televisies: de OLED pixels worden individueel verlicht en kunnen daardoor zelfstandig een kleur weergeven. De reactiesnelheid van de OLED televisie is meer dan honderd keer sneller, waardoor snelle bewegingen nog steeds kristalhelder worden weergegeven.

Vanaf begin september is de LG Curved OLED TV inmiddels verkrijgbaar voor de stevige adviesprijs van 8.999 euro, zoals altijd in geval van nieuwe innovatieve technische hoogstandjes. Zal over een tijd zeker wel in prijs gaan zakken.

LG curved Oled 3

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo