Lezers magazine in staat gebarentaal te leren dankzij augmented reality

Lezers magazine in staat gebarentaal te leren dankzij augmented reality

Gelukkig zijn doven en slechthorenden in staat vrij goed te kunnen communiceren met horende mensen, dankzij de gebarentaal. Velen van ons zullen totaal geen kaas gegeten hebben van gebarentaal. Het blijkt dat er op het gebied van de vocabulaire en ook grammatica, behoorlijk wat verschillen zitten tussen de gesproken en de geschreven taal. Deze communicatie barrière moest verkleind worden, en tevens moest het bewustzijn van de gebarentaal verhoogd worden. In Duitsland besloot Morphoria (een groep designers) daarom een magazine te maken en uit te geven dat er voor moest gaan zorgen dat de afstand tussen de wereld van de doven en de horenden een heel stuk kleiner zou worden. Hiervoor werd het DEAF Magazine uitgebracht.

Het is een lifestyle en maatschappelijk magazine dat schrijft over de cultuur van de hedendaagse Duitse gebarentaal. Veel artikelen over o.a. trends, evenementen, bijzondere persoonlijkheden, ander nieuws, en informatie over de doven van zowel Duitsland, maar ook doven in andere landen om ons heen.

gebarentaal

Met veel teksten, foto’s en video’s met ondertiteling, toont het magazine dat met behulp van augmented reality digitale informatie te zien is op het moment dat de geprinte pagina’s worden gescanned met een zogenaamd smart device. Zo wordt het voor de lezer veel makkelijker te begrijpen wat er op de pagina’s daadwerkelijk geschreven staat. Bijkomend voordeel is dat de doven kennis maken met nieuwe woorden, terwijl de horenden op makkelijke en speelse wijze gebarentaal kunnen leren. De video hier beneden legt uit hoe het magazine werkt.

http://vimeo.com/63402996

 

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo