Koud blikje in 2 minuten? Zout en ijs, zo simpel is het

Koud blikje in 2 minuten? Zout en ijs, zo simpel is het

In de (niet altijd) warme zomermaanden is het toch prettig om lekker gekoeld drinken te hebben, maar helaas komt het nog al eens voor dat we dit simpelweg vergeten. Om dan toch snel een koel drankje te serveren is meestal de diepvries uitkomst, maar er is een andere, veel snellere manier.

Zout en ijs

Om bijvoorbeeld een blikje snel koud te krijgen is niet meer nodig dan zout en ijs. Doe het ijs in een bak en strooi daar een eetlepel zout over. Dompel het blikje hierin en roer dit nog goed door op de helft van de tijd. Voila, binnen twee minuten heb je een ijskoud blikje drinken.]

Dit heeft te maken met het feit dat het zout ijs sneller doet smelten, hierdoor wordt het blikje volledig ondergedompeld in dit ijskoude water en zal de koeling een stuk sneller verlopen. Wil je iets langdurig koelen, dan is dit geen goede optie, alles smelt natuurlijk veel sneller door het zout.

Via

[alert variation=”alert-info”]Lees ook: V-Tex-technologie: ijskoud blikje binnen 45 seconden[/alert]

Tags:

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo