Kleurrijke bussen in Panama binnenkort helaas verleden tijd

Kleurrijke bussen in Panama binnenkort helaas verleden tijd

Tegenwoordig gaat het busvervoer in Panama ongeveer hetzelfde als hier bij ons in Nederland, behoorlijk luxe bussen met een vaste dienstregeling. Ook de route die ze rijden is bepaald.

Nog niet zolang geleden ging dat op een hele andere manier. Felgekleurde beschilderde bussen stopten direct als een potentiële passagier ergens langs de weg stond te zwaaien. Had je de bus met de vetste kleuren en patronen? Nog goeie muziek erbij en reken maar dat je bus uitpuilde met klanten.

Diablo Rojo

Maar deze cultuur is langzaam maar zeker toch echt aan het verdwijnen helaas. Steeds minder kleurrijke bussen zijn er nog te zien in de straten en op de wegen van Panama. Daarom is onderstaande video als eerbetoon gemaakt voor deze verdwijnende “cult” bussen die de bijnaam “Diablo Rojo” dragen. Je ziet hier beneden onder andere hoe de diversiteit aan bonte kleuren op de bussen geschilderd en gespoten werd. Jammer!

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo