Kinetic Sand: wat kun je ermee en waar is het te koop?

Kinetic Sand is enorm populair tegenwoordig, een product dat bestaat uit 98% zand en 2% andere ‘geheime’ materialen. Je kunt ermee kleien, maar het heeft veel voordelen ten opzichte van klei, maar wat kun je er eigenlijk mee?

Kinetic Sand

Kinetic Sand is een product dat bijna helemaal uit zand bestaat, maar door de toevoeging van een aantal materialen ontstaat er Kinetic Sand. Dit plakt als het ware aan elkaar, waardoor het mogelijk is allerlei vormen te maken. Dit kan met zowel de hand, maar ook met bijvoorbeeld vormpjes of een mes. Het mooie aan Kinetic zand is dat het echt alleen maar aan ‘zichzelf’ plakt, dus nooit meer stukjes klei van de tafel af peuteren.

Plakt niet, geen stof

Een groot voordeel van Kinetic Sand ten opzichte van gewone klei is dat het niet plakt, ook niet aan je handen en dat het stofvrij blijft. Door de prettige samenstelling is toch mogelijk allerlei figuren te maken of de motorische vaardigheden te trainen. Ook droogt Kinetic Sand nooit uit, dus je kunt het zo vaak en lang gebruiken als je zelf wilt.

Kinetic Sand is een uniek product en alleen al door onderstaand filmpje te bekijken wordt je nieuwsgierig hoe het nu daadwerkelijk aanvoelt. Heel leuk voor kinderen, maar ook de ouders zullen er het nodige plezier aan beleven. Meer informatie op de officiële website van Wabafun.

 

Kinetic Sand kopen

Kinetic Sand is origineel een Zweeds product, maar ook in Nederland te koop bij Trendyspeelgoed.nl voor € 14.95.

[yabp 1]

[yabp 2]

Video

 

Ook interessant
Winactie: ANWB pakt uit met unieke rijvaardigheidstraining #adv