Een keuken snijplank die interactief met je meedenkt

Een keuken snijplank die interactief met je meedenkt

Ook in de keuken verschijnen langzaam maar zeker steeds meer hightech toepassingen. Zo is er nu door Sharp een prototype van de “Chop-Syc” uitgebracht. Dit is een interactieve snijplank, die met behulp van haar touchscreen je toegang geeft tot allerlei online recepten, maar ook veel advies geeft over een gezondere manier van eten. De moderne snijplank kan verbinding met je wifi, en heeft een ingebouwde weegschaal met geautomatiseerde aanbevelingen over gezonde hoeveelheden eten, die gebaseerd zijn op het aantal personen waarvoor je gaat koken.

De Chop-Syc heeft het gemak dat je gelijktijdig kunt koken, en raadplegen van kookboeken c.q. online informatie opvragen over gezond eten. Dit kan zelfs wanneer je handen bedekt zijn met allerlei etensresten, gewoon tijdens het kokkerellen.

keuken snijplank

Mooi is dat de snijplank beschikt over allerlei functies, die je goed helpen bij het bepalen van de juiste hoeveelheden. Mooi voorbeeld is de spaghettimeter, een cirkel die aangeeft wat de dikte van de hoeveelheid ongekookte spaghetti moet zijn, afhankelijk van het aantal personen waarvoor je een heerlijk maal op tafel gaat zetten.

De Chop-Syc heeft een scherm van gehard, krasbestendig glas, en je kunt hem plaatsen op een oplaadbare mat. Snoer of accu is overbodig hierdoor. Het design, ontworpen door Andrews, integreert Sharp’s beeldschermtechnologieën naadloos met de innovatieve technologische oplossingen die ze voor in huis hebben bedacht.

http://vimeo.com/74730839

 

 

 

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo