Jouw eigen hartslag gaat in toekomst wachtwoorden vervangen

Jouw eigen hartslag gaat in toekomst wachtwoorden vervangen

Wederom een leuke, draagbare gadget, die ons leven straks weer iets simpeler maakt, namelijk een armband, de Nymi, die je herkent aan je hartslag. Hierdoor ben je af van een sleutel om binnen te komen, en ook wachtwoorden worden overbodig.Dat ons lichaam uniek is, weten we lang. DNA, vingerafdruk, hartslag, noem het maar op. Steeds meer wordt gebruik gemaakt van ons lichaam om je identiteit te kunnen bepalen. (de iris-scan op Schiphol is zo’n voorbeeld, maar ook je vingerafdruk op de iPhone 5s). Onze unieke hartslag is tot nu toe nog niet ingezet voor dit soort doeleinden. Derhalve heeft de Nymi de primeur hiermee en zal binnenkort op de markt komen met een armband die de vorm en ritme van je ECG kan herkennen. Hij herkent je unieke hartslag, en met die informatie kun je bijvoorbeeld je voordeur openen, maar ook je auto, of betalen aan de kassa in een winkel. En dat niet alleen met de voor ons dagelijks gebruikte euro’s. De eerste app van de Nymi is namelijk een Bitcoin portemonnee. 

Softwarekit

De Nymi is al te reserveren voor $ 79. Nadeel is dat hij helaas nog niet te gebruiken is voor bijvoorbeeld je auto, omdat applicaties hiervoor nog ontwikkeld moeten worden. De producent van de armband, Bionym, heeft inmiddels wel een softwarekit voor ontwikkelaars uitgegeven, om te stimuleren dat er applicaties ontwikkeld gaan worden die gebruik gaan maken van de ECG-armband. Afhankelijk daarvan is het dus de vraag hoe succesvol de Nymi gaat worden. Maar zeker een mooie oplossing! Wil je meer weten, of zelfs al direct bestellen? Ga dan naar www.getnymi.com. Bekijk ook de video hier beneden.

hartslag hartslag

http://youtu.be/jUO7Qnmc8vE

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo