Binnenkort geen jetlag meer door deze nieuwe medicijnen

Binnenkort geen jetlag meer door deze nieuwe medicijnen

De moderne wetenschap heeft al veel bereikt en ook de onderzoekers op de Universiteit van Manchester hebben een ontdekking gedaan als het gaat om jetlags. Door de tijdsverschillen op de wereld, is het reizen van het ene naar het andere continent niet altijd even prettig, er ontstaan vervelende (lichamelijk) klachten door de jetlag. Nu lijkt er hier een oplossing voor gevonden te zijn.

Jetlag medicijnen

De wetenschappers hebben ontdekt dat het enzym casein kinase 1epsilon, afgekort als CSNKE1 de oorzaak is van een jetlag. Dit zou betekenen dat een medicijn de werking hiervan tijdelijk zou kunnen stopzetten, waardoor jetlags tot het verleden behoren. De eerste tests op muizen zijn successvol, maar als het product op de markt komt, zal dit nog wel enkele jaren duren. Tot die tijd zitten we toch opgezadeld met een jetlag….

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo