Italiaans appartementencomplex is vermomd als groot boomhuis

Italiaans appartementencomplex is vermomd als groot boomhuis

Wel eens van een boomhuis gehoord? we kennen zeer zeker de klassieke boomhut, maar een boomhuis? Nou, toch bestaan ze. En wel bijvoorbeeld in het Italiaanse Turijn, het is een appartementencomplex met ontzettend veel groen er om heen.

Het complex heet “25 Verde” en bestaat uit 5 verdiepingen waar zich in totaal 63 appartementen in bevinden. Het is ontworpen door architect Luciano Pia. Zoals je kunt zien op de foto’s lijkt het complex alleen maar te bestaan uit bomen met ander groen er om heen.

Co2

Het geeft niet alleen een veel prettiger uitzicht,  maar de 150 bomen kunnen per uur 200.000 liter CO2 omzetten in zuurstof. Verder zorgen de bomen in de zomerperiode voor verkoeling middels hun schaduw. Ook het lawaai van het voorbijrazende verkeer dempen ze heel goed. Wij stellen voor om dit soort “gezonde” complexen op veel meer plaatsen in de wereld te laten bouwen. Bekijk zelf de foto’s hier beneden.

boomhut Turijn boomhut Turijn boomhut Turijn boomhut Turijn boomhut Turijn boomhut Turijn boomhut Turijn

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo