Dit is het slimste schaakbord ter wereld

Dit is het slimste schaakbord ter wereld

Er gaat niets boven een potje schaken met een echt schaakbord. Maar het vinden van een goede tegenspeler is niet altijd gemakkelijk. Geen wonder dat schaakliefhebbers massaal online aan het schaken zijn. Op websites en via apps kun je schaken tegen spelers van over de hele wereld. Helaas zonder de charme van een echt schaakbord….

De schaakstukken verplaatsen over het schaakbord

Gelukkig wordt er nu gewerkt aan een oplossing: Square Off. Een écht schaakbord waarmee je kunt spelen tegen échte spelers overal ter wereld. Alsof je tegenspeler tegenover je aan tafel zit, schuiven de schaakstukken over het bord. Duizenden kilometers verderop kiest iemand zijn volgende zet en speelt deze op zijn eigen Square Off bord óf via een app. In real-time verplaatst bij jou op het bord vervolgens het juiste schaakstuk naar zijn nieuwe positie, zonder daarbij andere stukken te raken. Bizar!

Benieuwd naar de moves van dit slimme schaakbord? Dan kun je er ook voor kiezen om tegen het computersysteem te schaken. Jij beweegt jouw schaakstukken en het schaakbord beweegt zijn eigen stukken. Zo kun je eindeloos oefenen en je skills verbeteren voor je het opneemt tegen andere online spelers.

De makers van het slimste schaakbord ter wereld zamelen nu via Kickstarter geld in om het bord te kunnen produceren. Het doelbedrag is al gehaald, maar wie het project steunt kan nog profiteren van een voordeligere prijs voor de aanschaf van het spel. Eenmaal in de winkel verkrijgbaar zal Square Off naar verwachting zo’n € 329,- gaan kosten.

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo