Is deze draagbare insulinespuit de oplossing voor diabetici?

Is deze draagbare insulinespuit de oplossing voor diabetici?

Het bestaat weliswaar al langer, maar deze vinding lijkt een hele stap vooruit voor het veel makkelijker maken van het dagelijkse leven van de gemiddelde diabetici patiënt. Af van de verplichting regelmatig te spuiten en je bloedsuiker te prikken, die nogal eens kan schommelen als je ongewone inspanningen hebt gedaan, of onregelmatig hebt gegeten door bijvoorbeeld drukte.

 

Het is een draagbaar systeem dat in staat is je glucosewaarden continue te meten en op basis hiervan automatisch de correcte hoeveelheid insuline toe te dienen aan je lichaam. De bedenkster van dit apparaatje, Devina Kothari, hoopt hiermee het leven van vele diabetici patiënten een heel stuk te vergemakkelijken. Veel minder schommelingen van je gemoedstoestand, slap voelen, of juist misselijk, moet verleden tijd zijn hiermee. Extra voordeel zijn de microscopisch kleine injectienaalden die het toedienen van de insuline totaal pijnloos laten verlopen.

Concept

Jammer genoeg is het nog maar een concept. Maar de verwachting is dat vele fabrikanten deze draagbare insulinespuit snel als commerciële versie op de markt zullen uitbrengen.

draagbare insulinespuit draagbare insulinespuit

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo