Is de Rewalk, als uitwendig skelet de oplossing voor verlamde mensen?

Is de Rewalk, als uitwendig skelet de oplossing voor verlamde mensen?

Geweldig om te zien dat de huidige moderne technieken steeds geavanceerdere mogelijkheden geven om ongemakken van gehandicapte mensen voor een deel op te lossen.

Mensen die verlamd zijn aan hun benen en dus niet meer kunnen lopen, daar is nu ook een oplossing voor dichterbij aan het komen. Een zogenaamd gemotoriseerd “exoskelet” is door het Amerikaanse Ministerie van Volksgezondheid goedgekeurd en kan nu echt in de praktijk getest en gebruikt worden.

Smartwatch

Het skelet heet “de Rewalk” en is voorzien van een aantal motoren, specifiek bij de knieën en heupen. Hierdoor kan de persoon die de Rewalk is aangemeten, lopende bewegingen maken zodra hij of zij lichtjes voorover helt. Maar om een trap op te kunnen lopen, of om te gaan zitten, wordt het natuurlijk wel wat lastiger. Daarvoor is bijbehorend een smartwatch, zodat je deze bewegingen makkelijk met de hand kunt starten en laten uitvoeren. Prachtig ontwikkeld product waar in de toekomst zeker vele verlamde mensen mee geholpen kunnen worden en hun wereld eindelijk een stuk beter te dragen zal zijn.

Rewalk

rewalk

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo