Is DADSS het antwoord op het zwaar verouderde alcoholslot?

Is DADSS het antwoord op het zwaar verouderde alcoholslot?

Sinds enige tijd staat in ons land het huidige alcoholslot stevig ter discussie. Het slot is een systeem dat al vele jaren oud is en inmiddels grotendeels achterhaald door veel nieuwere en moderne technologieën die er anno 2015 voorhanden zijn.

In Amerika onderzoekt de National Highway Traffic Safety Administration, een organisatie die vergelijkbaar is met onze RDW, of er mogelijkheden zijn om een nieuw systeem te ontwikkelen zodat personen die een glaasje te veel op hebben ( of nog meer) echt verhinderd kunnen worden nog auto te rijden. Dit gebeurd door het gebruik van zeer geavanceerde sensoren die kunnen meten hoe hoog het alcoholpromillage van de bestuurder is. Deze sensoren kunnen dit bepalen naar aanleiding van iemands vingertoppen en natuurlijk op basis van iemands adem. Op deze manier kan voorkomen worden dat deze persoon alsnog in beschonken toestand de weg op zou kunnen gaan.

De NHTSA kan, maar wil dit innovatief dergelijk alcoholslot zeker niet verplicht gaan stellen, maar heeft wel de hoop dat dit systeem voor menigeen veel gaat bijdragen aan een groter stuk veiligheid en dat mensen hierin hun verantwoordelijkheid nemen. Laten we niet te ver hier op vooruitlopen, maar dit systeem dat heel goed het alcoholpromillage kan bepalen in iemands bloed biedt veel hoop voor de toekomst.

https://youtu.be/yykyT4YRw4A

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo