Brengt 2015 ons de iPhone 6 Mini?

Brengt 2015 ons de iPhone 6 Mini?

Als er één gadget de gemoederen bezig hield in 2014 dan was dat wel de iPhone 6. Al lang voordat de nieuwste smartphone van Apple werd gelanceerd werd er al druk over gespeculeerd. Dat de hooggespannen verwachtingen waar werden gemaakt blijkt wel uit de overweldigende verkoopcijfers. Het lijkt er nu op dat Apple wil voortborduren op dit succes met een nieuwe versie van deze telefoon: de iPhone 6 Mini.

Groter scherm een belemmering voor sommigen

Een van de grootste verandering die Apple doorvoerde met de iPhone 6 was het formaat van het beeldscherm. Door de meeste mensen werd dit met gejuich ontvangen. Anderen besloten vanwege dit grotere formaat juist niet een iPhone 6 kopen. Zij willen liever het handzame formaat dat ze gewend zijn. Ook de hoge prijs van de iPhone 6 is voor veel mensen een belemmering.

Kleiner scherm en een kleiner prijskaartje

Om deze groep over de streep te trekken komt Apple met de iPhone 6 Mini. Deze kleinere iPhone zal waarschijnlijk een scherm krijgen van 4 inch. Ook de prijs van deze telefoon zal naar verwachting een stuk lager zijn. Je zou zeggen dat deze groep mensen ook prima uit de voeten kunnen met de 5s of de 5c die ook een kleiner scherm hebben en inmiddels een stuk goedkoper zijn.

Toch denkt Apple dat er een markt is voor de iPhone 6 Mini. Veel consumenten willen aanhaken op het vernieuwende plattere ontwerp met rondere vormen van de iPhone 6. Ook zal de iPhone 6 Mini waarschijnlijk worden geleverd met de snellere >A8-processor en de verbeterde iSight-camera. Het lijkt er dus op dat kopers van de Mini hiermee een volwaardige iPhone 6 in huis halen.

Wanneer de iPhone 6 Mini precies zou moeten verschijnen is nog niet bekend.

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo