ION Glasses: slimme bril voor Android en iOS

ION Glasses: slimme bril voor Android en iOS

Afgelopen jaar hebben we veel gadgets voorbij zien komen die gekoppeld kunnen worden aan een smartphone. Zo zijn er activiteitentrackers als de Fitbit Flex, smartwatches als de Samsung Galaxy Gear maar ook Google Glass. In deze categorie (soort van) wil ook ION marktaandeel gaan veroveren. Deze slimme bril laat je je smartphone bedienen.

ION Glasses

ION Glasses heeft als grote voordeel dat deze ook gebruikt kan worden voor mensen die daadwerkelijk een bril nodig hebben om te kunnen zien. Qua functies is de ION Glass wel wat beperkter dan bijvoorbeeld Google Glass, zo kun je bijvoorbeeld geen video’s bekijken via de bril, maar is het wel mogelijk om een smartphone te besturen. Het is onder andere mogelijk om foto’s en video’s te maken door een commando te geven op de bril. Ook zijn er meldingen in te stellen als er bijvoorbeeld een mail binnenkomt, gaat er een rood ledlampje knipperen op de bril en bij een WhatsApp-bericht groen. Op die manier krijg je toch notificaties binnen op de bril. De ION Glasses werkt samen met Android en iOS.

IndieGoGo

Om de ION Glasses op de markt te krijgen, is er op crowdfundingsite IndieGoGo een project gestart waarbij er een doel van $ 150.000 behaald moet worden. Lukt dit, dan zal de ION Glass begin 2014 beschikbaar zijn. Oh ja, de ION Glass is ook als zonnebril verkrijgbaar.

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo