Instagram foto’s op klassieke wijze maken met Socialmatic-camera

instagram

 

Instagram wordt tegenwoordig veel gebruikt voor o.a. foto’s op Facebook te plaatsen, in allerlei stijlen met verschillende filters.

Maar wie kent nog de ouderwetse manier van foto’s maken, van meer dan 20 á 30 jaar geleden? De oudere generatie heeft hem nog zeker op zijn netvlies staan, de Polaroid-camera, waar direct na het maken van een foto, een papieren afdruk uit kwam rollen.

vintage-polaroid-land

Maar inmiddels leven we anno 2013. Een foto maken, een filter selecteren, en dan – nee, niet twitteren of delen op Facebook – maar gewoon uitprinten om dan fysiek aan iemand te geven, of zelf te houden.

Socialmatic heeft hiervoor een deal gesloten met Polaroid om oude tijden te laten herleven. Het betreft een Instagram-achtige camera, die je filters laat toevoegen en dan onmiddellijk je foto’s print.

Dit apparaat, dat momenteel nog de status concept heeft, maakt foto’s met zijn ingebouwde Zink printer, net zoals een normale Polaroid camera. Planning is dat dit toestel in 2014 commercieel op de markt zal komen.

Groot verschil met de camera van destijds: er is Wi-Fi en Bluetooth aan boord, een 4.3 inch touchscreen, en een op maat gemaakt programma dat synchroniseert naar Instagram en Facebook. Dit uiteraard wel alles anno 2013! 🙂

Ook interessant
Met Super Mario Run is de loodgieter terug in een nieuw jasje… op je Smartphone!