Huis bedolven onder kerstlampjes levert record op

Huis bedolven onder kerstlampjes levert record op

Bij de familie Richards in Australië kunnen de buren hun verlichting de komende weken voorlopig wel uitlaten. Het huis van deze familie is namelijk zo ongeveer niet meer terug te vinden, omdat het behangen is met alleen maar kerstlampjes. En dat is omdat vader David dagenlang op de ladder gestaan heeft om er meer dan een half miljoen lampjes aan op te hangen.

Hij heeft om precies te zijn 502.165 gekleurde lampjes opgehangen, aan hun woning in Canberra. Daarmee hebben David en zijn vrouw Jane-An opnieuw het record in handen. In 2011 hadden ze dat record ook al, toen waren het er nog maar “slechts” 331.038. In 2012 haalde de familie Gay het record naar Amerika, met 346.283 lampjes.

Voor het goede doel

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling van David en Jane-An om het record terug te halen. Maar hun eerste record leverde dankzij alle bezoekers meer dan vijftigduizend euro op voor het goede doel. En dat wilden ze graag nog een keer doen. “Met zoveel lichtjes hopen we het record ook wat langer vast te houden”, vertelt David tegen Guinness World Records. “Het nadeel is dat mijn buren me nu nog gekker vinden…”
Natuurlijk kost het David en twee van zijn beste vrienden heel veel tijd om alle lampjes netjes op te hangen en te bevestigen. “In oktober heb ik een week vrij genomen en daarna heb ik er elk weekend aan gewerkt”, deelt hij de BBC mede. Verder kost de actie ook nog eens veel geld. Er ligt in totaal meer dan vijftig kilometer elektriciteitsdraad rondom het huis, om de lichtjes allemaal te kunnen laten branden. En al die stroom kost ongeveer € 2.000, maar hiervoor hebben ze gelukkig een sponsor in de vorm van een energiemaatschappij, gegoten in een project voor groene energie.

Aanschouw hier beneden de prachtige opmaak van het record aantal kerstlampjes:

 

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo