HippopoThames, het reuze houten nijlpaard dat vrolijk rondzwemt in de Thames

HippopoThames, het reuze houten nijlpaard dat vrolijk rondzwemt in de Thames

De Nederlands kunstenaar Florentijn Hofman flikte het al eerder met de grootste rubberen eend ter wereld, maar nu doet hij het opnieuw met een volgend “megabeest” dat zich graag in het water bevindt.

Speciaal voor het festival “Totally Thames” is hij achter de tekentafel gaan zitten en heeft uiteindelijk de HippopoThames bedacht, ofwel een enorm groot drijvend nijlpaard. Was onze mega bad eend van destijds van rubber en daardoor heel kwetsbaar was, het 21 meter lange nijlpaard is vrijwel geheel van hout gemaakt. Voordeel is de stevigheid en het gemak om hem te repareren bij een eventuele schade.

Waarom nu een nijlpaard?

Daarom. Het schijnt dat deze dieren lang geleden ook daadwerkelijk echt in de Theems hebben rondgezwommen. Wil je hem graag eens zien? Zorg dan dat je voor 28 september 2014 in Londen geweest bent, daarna zwemt de HippopoThames misschien wel de open zee in. Hij schijnt zich te bevinden in de buurt van Nine Elms.

Smart week bij tink = veel korting op smarthome

Smarthome-deals bij tink
Groot assortiment
Bijzonder interessante combi-deals
Tot 52% korting

 HippopoThames

HippopoThames

HippopoThames

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo