Google Chromecast verbind je tv met je smartphone, tablet en laptop

Google Chromecast verbind je tv met je smartphone, tablet en laptop

Hoe vaak komt het wel niet voor dat je iets op je smartphone of tablet aan het bekijken bent, terwijl er in de woonkamer een prachtige 40 inch televisie ongebruikt het nog veel mooier en groter zou kunnen weergeven? Met de aangekondigde Google Chromecast, een gadget die eruitziet als een veredelde USB-stick, vervagen de grenzen tussen de tv en de andere beeldschermen in je huis.

google chromecast 2

 

Nadat je de Chromecast in de HDMI-poort van je televisie heb geklikt, kun je draadloos content streamen vanaf nagenoeg ieder apparaat met een internetverbinding, terwijl ook apps als Youtube en Netflix worden ondersteund. Chromecast is met name interessant vanwege de opvallend lage prijs van 35 dollar. In de VS is de gadget vanaf nu al reeds beschikbaar, wij Europeanen zullen helaas nog even geduld moeten hebben.

Inmiddels is de opvolger ook gelanceerd, een 4K-variant van deze slimme dongle. De Chromecast Ultra is inmiddels verkrijgbaar in Nederland.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo