Gastblog: 5 apps die je op de iPhone 5s moet hebben

25 oktober is het zo ver, Apple lanceert dan ook in Nederland de nieuwe iPhone 5s. De echte die-hard Apple-fans hebben hem misschien inmiddels al via Duitsland of Frankrijk kunnen bemachtigen, maar vanaf 25 oktober is deze ook via Nederlandse providers verkrijgbaar. Je nieuwe iPhone 5s is natuurlijk niets zonder goede apps daarom hebben we voor jou een paar (onbekendere) apps uitgezocht die je op je iphone moet hebben. Behalve natuurlijk de te ‘obvious’ apps zoals Facebook, Whatsapp, instagram en Twitter.

1. Google maps

Laten we eerlijk zijn, ook op iOS7 werkt de ‘kaarten-functie’ van de iPhone nog niet altijd naar behoren. Met vele nieuwe ontwikkelingen die de app al vele malen beter maken kan deze nog steeds niet tippen aan Google Maps. Niet alleen maar makkelijk om de weg te vinden, ook handig om een keuze te maken waar je gaat eten. Google maps geeft namelijk zelfs reviews weer van de restaurants die je bezoekt via Maps. Downloaden kan hier.

Google Maps-logo

2. Runkeeper

Houd je een beetje van hardlopen? Ook de op de iphone 5s is dit nog de app om je hardloopprestaties bij te houden en te delen. Het geeft je de gelopen route aan, op deze manier kun je makkelijker de weg terugvinden, maar natuurlijk ook statistieken bekijken van de gelopen afstanden. Deze statistieken kun je online opslaan en de prestaties op een later tijdstip vergelijken. Downloaden kan hier.

Runkeeper-logo.1jpg

3. Zoek mijn iPhone

Je kent het wel, de lichte paniek als je denkt dat je je iPhone kwijt bent. Gelukkig is er de vind mijn iPhone-app. Als je deze installeert kun je op de computer altijd de locatie van je telefoon vinden, mits deze aanstaat natuurlijk. Je kunt ook een geluid af laten gaan, mocht je hem tussen de bank hebben laten vallen. Downloaden kan hier.

Zoekmijniphone

4. Reisplanner Xtra

Voor de echte treinreizigers onder ons toch echt onmisbaar, de NS-app. Helaas zit er nog geen knopje op waardoor je vertraging voorkomt of dan ineens niet met de bus hoeft, maar het scheelt al erg dat je kunt zien dat er een vertraging is. Ook voordat je vertrekt gaat naar je werk, studie of eventueel andere erg belangrijke bestemming. Downloaden kan hier.

5. Flitsmeister

Voor iedereen die het OV al lang heeft opgegeven of gewoon liever met het autootje gaat is er Flitsmeister. Deze app geeft in realtime-verkeersinformatie over files en flitsers aan je door. Zodat je altijd op de hoogte bent en op tijd kunt omrijden en in de tussentijd misschien ook wat verkeersbonnen kan voorkomen. Downloaden kan hier.

Flitsmeister

Niet meer nodig: Slo-Pro

Deze app is met de komst van de iPhone 5s overbodig geworden. De Slo-Pro-app maakte het mogelijk slowmotion videos te maken met je iPhone. Nu kan de iPhone dit gewoon helemaal zelf. Erg gaaf als je bijvoorbeeld filmpjes van stunts met je snow- of skateboard wilt maken, maar ook als je met je vrienden aan het dollen bent.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer