8 gadgets die ons leven voor altijd veranderd hebben

Gagdets zijn er in vele soorten en maten, voor vele verschillende soorten problemen, of juist als extra toevoeging. De afgelopen jaren zijn onze levens ingrijpend veranderd door de komst van bepaalde gadgets. Hieronder 8 gadgets die onze levens voor altijd veranderd hebben.

1. Gameboy

De Gameboy is de grondlegger van de handhelds en misschien wel in beperkte mate van de smartphones. Had je vroeger een Gameboy, al dan niet met een belachelijke grote accu aan de achterzijde, dan kon je overal en altijd games spelen, of het nu Super Mario Bros of Kirby was.

Via: Wikimedia Commons | Evan-Amos, CC

2. Webcam

Nu lijkt de webcam wellicht een kleine revolutie, maar mede door deze gadgets met compacte camera is de mensheid in staat gesteld te communiceren over grote afstanden met beeld.

3. GPS (Navigatie)

De wereldwijde beschikbaarheid van GPS en dus locatie wordt inmiddels al op vele manieren toegepast. De meest bekende is wellicht in navigatiesystemen zoals bijvoorbeeld TomTom, maar tegenwoordig ook op smartphones, wie kan er nog zonder? Een van de handigste gadgets als je het ons vraagt.

Via: pixabay.com | Foundry Co, CC

4. iPod

De iPod was een revolutie in de wereld van de muziekspelers, geen grote boomboxen meer op je schouder, maar een kleine stijlvol apparaatje in je zak met eigen favoriete muziek. Tegenwoordig natuurlijk gestreamd, ‘vroeger’ in de vorm van een MP3’tje. Apple bedankt!

5. Digitale camera

Even snel een fotootje maken was er vroeger niet bij. Was het rolletje van 24 of 36 vol, dan moesten deze ontwikkeld worden en na een aantal dagen konden de foto’s bekeken worden. Met de komst van de digitale camera is dit drastisch veranderd, snel even een foto schieten, wissen als hij niet bevalt en weer verder. Een revolutie!

Via: pxhere.com | Pxhere.com, CC

6. Bluetooth

Alles is verbonden, of het nu de carkit is, Google Glass of een andere wearable, er wordt gebruik gemaakt van Bluetooth (4.0). Misschien kun je de tijd nog wel herinneren dat het oversturen van een telefoonnummer via de infraroodpoort een hels karwei was, ook dat is met Bluetooth verleden tijd.

7. (3D) TV

Platte TV’s, maar zeker de komst van 3D TV’s en exemplaren met extreem goede schermen hebben onze manier van televisie kijken veranderd. Over een aantal jaren maakt het niets meer uit wanneer of hoe laat je TV kijkt, programma’s zijn altijd en overal beschikbaar en worden een echte beleving met de moderne technieken. Dus niet meer met 20 mensen naar een grote, zwarte doos kijken, nee, iedereen een eigen 3D TV.

8. Smartphones

Van alle bovenstaande revoluties is de smartphone misschien wel de grootste. Een van de gadgets waar we niet meer zonder kunnen. Dit apparaatje zeulen we overal met ons mee, gebruiken we meerdere malen per dag en bevat vaak ons complete leven. De evolutie is in snel tempo gegaan, maar de toekomst heeft nog veel voor ons in petto, ook op smartphonegebied. Kortom, smartphones waren en zijn een gadget die ons leven drastisch veranderd heeft.

Camera smartphone video
Via: pixnio.com | Adrianna Calvo, CC

Meer gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Tags:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo