Fontus: maak zelf drinkwater door te fietsen

Fontus: maak zelf drinkwater door te fietsen

Zelf drinkwater maken met lucht? Dat klinkt futuristisch, maar met de Fontus wordt dit werkelijkheid. Dit slimme apparaat kan op een fiets gemonteerd worden waarna er uit de lucht vocht wordt gefilterd en omgezet naar drinkwater, tijdens het fietsen.

Fontus

Vooral in gebieden met een hoge luchtvochtigheid werkt dit apparaatje erg goed. De wind die wordt opgevangen, zal via een slim systeem omgezet worden in drinkwater, dat vervolgens gedronken kan worden uit de meegeleverde fles. Als er een hogere luchtvochtigheid is, moet je binnen een half uur ongeveer een halve liter water produceren, een mooie prestatie.

Fiets-water-fles2

Dit concept is niet alleen maar milieuvriendelijk, maar ook erg handig in warme, vochtige gebieden om op een natuurlijke manier drinkwater te genereren. Helaas is de Fontus nog niet te koop, maar is het een proof-of-concept, of deze ooit in productie zal gaan is niet bekend.

Fiets-water-fles3

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo