Fietspad met zonnepanelen: de oplossing voor onze energieproblemen?

Fietspad met zonnepanelen: de oplossing voor onze energieproblemen?

Alweer iets innovatiefs bedacht met zonnepanelen en ook nog wel een Nederlandse primeur, ‘s werelds allereerste fietspad van zonnepanelen. 

Dit bijzondere fietspad wordt binnenkort in Krommenie geopend door Minister Kamp van Economische zaken. Het is het eerste fietspad ter wereld dat ingebouwde zonnepanelen heeft. Het betreft een pilot van de Nederlandse startup SolaRoad. Zij hebben als doel wereldwijd wegen van deze nieuwe techniek te gaan voorzien.

Duur fietspad

Uiteraard kost zo’n eerste stuk weg veel geld en is simpelweg enorm duur. Maar het moet een goede oplossing zijn voor ons steeds nijpender wordende energieprobleem.  De zonnepanelen kosten geen extra ruimte en vallen totaal niet op. Ze zijn dusdanig gelegd dat ze vrijwel altijd in de zon liggen. Bekijk de website van SolaRoad maar eens voor meer informatie en voor welke innovatieve ideeën zij nog meer hebben.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo