LG ontwikkelt dunste full HD-scherm ooit

LG ontwikkelt dunste full HD-scherm ooit

LG heeft recent het dunste scherm in full hd lcd ter wereld getoond. Bovendien is het nieuwe scherm nog helderder (uiteraard) en heeft het een smallere rand. Smartphones kunnen nu nog dunner, lichter en kleiner worden, waar eindigt het ooit?

Het nieuwe lcd-scherm is slechts 2,2 millimeter dik, en heeft een bezel (dit is de rand rond het scherm) van 2,3 millimeter. Deze afmetingen moeten ervoor gaan zorgen dat toekomstige smartphones met een full hd-scherm zoals de Galaxy S4, HTC One en Optimus G Pro nog dunner en lichter kunnen gaan worden.

Ook kan nu een groter scherm verwerkt worden in dezelfde maat behuizing. Het getoonde display van het Zuid-Koreaanse bedrijf meet al 5,2 inch. LG Display produceert niet alleen schermen voor moederbedrijf LG, maar levert ook aan meerdere andere fabrikanten.

LG belooft bij deze ook een betere helderheid van maximaal 535 nits, en minder lijnen op het scherm. In combinatie met een beter contrast zou het scherm veel geschikter zijn voor gebruik in het zonlicht.

Wanneer de eerste toestellen met het nieuwe full hd lcd-scherm op de markt komen is nog niet bekend. Mogelijk verwerkt LG het al in de nieuw e Optimus G2 die als het goed is op 7 augustus 2013 wordt gepresenteerd.

dunste scherm 2

dunste scherm 3

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo