Drijvend paradijs, alleen maar om van te dromen?

Drijvend paradijs, alleen maar om van te dromen?

De multimiljonairs van deze aarde zijn waarschijnlijk hun miljoenen kostende jachten misschien wel een beetje zat aan het worden. De een nog groter dan de ander, inmiddels ook niet altijd meer wit van kleur, opvallen met een exclusief jacht doen ze vaak al niet meer.

 

Dit was voor het Oostenrijkse bedrijf Migaloo Submarines een zeer interessant weetje om eindelijk eens iets compleet anders te bedenken. Als we nou eens een heel groot drijvend “luxe eiland” ontwerpen waarmee je bijna overal kunt afmeren, in welke baai dan ook, moeten ze gedacht hebben. Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels is er een futuristische promotievideo uitgebracht die gegarandeerd de multimiljonairs en -miljardairs uit alle windstreken op het puntje van stoel heeft neergezet.

Er is helaas (!) nog geen prijs bekend van dit drijvend superbooreiland met gemotoriseerde pontons. Maar het design laat totaal niets meer aan de verbeelding over. Het meet 117 bij 78 meter maar kan heel simpel aan de wensen van de toekomstige koper worden aangepast. Migaloo directeur Christian Gumpold verwacht dat dit soort eilanden een “toekomstige trend” gaan worden en een “noviteit voor samenlevingen die hiermee steeds flexibeler en mobieler kunnen worden”.

Standaard

Alleen al het standaardeiland heeft werkelijk alle gemakken aan boord. Bijvoorbeeld het penthouse op 80 meter hoogte (met 360 graden uitzicht er omheen) dat te bereiken is met twee razendsnelle liften. En wat te denken van de aanwezige palmbomen, verticale tuinen, de watervallen, het landingsplatform voor helikopters en zelfs de mogelijkheid voor een haaienvoerstation, een parkeergarage en aanmeerpunt voor een eventueel meegekochte onderzeeboot. Overige “dure” opties: restaurant met echt buitenterras, een beautysalon, het mag niet ontbreken “zwembad met poolbar”, een gymzaal, tropische tuinen en een jacuzzi met bodem van glas.

Snel vaart zo’n eiland nog niet, maximaal 15 km/uur. Het luxe drijvend paradijs kan dus wel degelijk zelfstandig varen, maar je moet wel een beetje geduld hebben als je dit  droomeiland wil verplaatsen van bijvoorbeeld laten we zeggen Monte Carlo naar Ibiza stad. Maar ach, mag geen probleem volgens Migaloo. Genoeg te doen aan boord, toch? Alleen maar even heel veel geld neerleggen voor zo’n luxe probleem…

drijvend paradijs

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo