Doe eens gek en print je eigen kerstballen dit jaar in 3D

Doe eens gek en print je eigen kerstballen dit jaar in 3D

Herken je het ook? Dit jaar weer die ballen van het vorig jaar (of zelfs vorige jaren) in de boom hangen, of toch een keer iets anders in 2013? Wij hebben een innovatief “alternatief”. Print je ballen dit jaar in 3D, cool toch?

3D-printen

Het gaat heel hard met de ontwikkeling van het 3D printen, het is sterk in opkomst. Het blijkt dat er in Nederland al bijna 300 locaties zijn waar je je eigen 3D modellen kunt printen. Dus ben creatief, en print dit jaar je eigen ballen, en op die manier meer dan ooit, je eigen unieke kerstboom.

MakerBot

MakerBot is een platform voor 3D-printen, en zij hebben hier ook al over nagedacht. Ze vonden het zelfs zo’n goed idee, dat ze een wedstrijd hebben uitgeschreven voor de mooiste zelf gemodelleerde kerstballen en andere ornamenten. Hoofdprijs is een reis naar New York, zelfs met toegang tot de Science Fair Studio 360 in 3D. De overige winnaars die in de top tien belanden krijgen hun kerstbal thuisgestuurd, aangevuld met nog wat andere gadgets.

Meedoen kan nog net, tot morgen eigenlijk. Enigste eisen zijn dat het model uiteraard printbaar moet zijn en dat je de kerstbal makkelijk in de boom moet kunnen hangen.

Ideeën opdoen: klik dan hier.

Kerstballen Kerstballen Kerstballen

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo