Coelux, zonnige lichtbron die niet van echt te onderscheiden is

Coelux, zonnige lichtbron die niet van echt te onderscheiden is

Helaas kan de zon niet op elke plaats in ons huis komen. Zouden we graag willen, maar technisch kan dat nu eenmaal niet overal en altijd.

Kunstlicht is een optie maar zeker nooit zo aangenaam als echt zonlicht. Coelux lost dit probleem nu voor je op. Het is een lichtbron die voor het blote oog niet meer van de echte zon te onderscheiden is.

Werking

CoeLux is bedacht en ontworpen een aantal Italiaanse knappe koppen, maar deze laten niet echt iets los over de echte werking van Coelux. Vermoed wordt dat gebruik wordt gemaakt van de manier zoals de atmosfeer het echte licht van de zon breekt. In een glazen plaat zitten nanodeeltjes waarmee dit proces is nagebouwd. Hierdoor ontstaat de illusie alsof er daadwerkelijk zonlicht door bijvoorbeeld je dakkapel of -raam schijnt. De wetenschappers beweren dat de beelden niet bewerkt zijn en dat het echt mogelijk is deze ontzettend hoge kwaliteit te behalen.

CoeLux lijkt dus een prachtige oplossing te zijn voor een heleboel plaatsen in gebouwen waar normaliter nooit de zon zal schijnen. Denk aan parkeergarages, kelders of ver weg in hele grote kantoorgebouwen. Maar misschien ook wel ziekenhuizen of bepaalde winkelpanden c.q. winkelcentra zullen dit zeker een interessante ontwikkeling vinden en hier iets mee willen doen om het dagelijks leven en werken in dit soort gebouwen net iets aangenamer te maken.

coelux coelux coelux coelux

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo