Cool Sport

Laatste update:

COBI, slim fietsysteem, maakt van je fiets een smartbike

Geschreven door:

Ruud Caris

Alle content is geschreven door smarthome-experts, niet door AI en robots.

Vele fietsliefhebbers in ons land, waaronder ook veel mountainbikers. Ook in deze wereld doet al langere tijd de moderne techniek zijn intrede, zeker nu met het Duitse COBI systeem.

 

Dit systeem maakt met behulp van je smartphone van je fiets een echte “Smart Bike”. COBI is een slim fiets-systeem, dat ontwikkeld is via een Duits kickstarter project “iCradle”. Het zet traditionele fietsen om in slimme fietsen met behulp van smartphones van gebruikers en de COBI companion app.

Veel slimme functies

De smartphone is geplaatst in een waterbestendig dock dat op het stuur van de fiets bevestigd wordt. Het COBI systeem zelf omvat meer dan 100 slimme functies. Bijvoorbeeld, de verlichting van de fiets komt automatisch op wanneer het donker begint te worden, terwijl het achterlicht niet alleen als remlicht fungeert, maar ook als richtingaanwijzer. De app biedt ook weer- en verkeersinformatie updates en geeft de snelheid aan van de gebruiker, de afgelegde afstand en aantal verbrande calorieën.

Het COBI Smart Bike systeem is momenteel onderdeel van een kickstarter project. Voor een bijdrage van $ 159 kun je als Early Bird een exemplaar in je bezit krijgen

cobi

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer