Chargeboard: al skatende je telefoon opladen

Chargeboard: al skatende je telefoon opladen

Combineer het verplichte opladen van je smartphone met een sportieve bezigheid. Chargeboard is “officieel” een longboard dat de mogelijkheid heeft om je telefoon op te laden.

Velen hebben uiteraard het probleem dat als je lang buiten bent, je snel de batterij van je smartphone leeg hebt. Daar heeft het Nederlandse bedrijf Chargeboard over nagedacht en ook iets op gevonden. Ze hebben een longboard ontworpen dat kinetische energie weet om te zetten in elektriciteit. Kinetische energie wordt opgewekt als het board ten opzichte van de assen wordt bewogen. Maak een bocht en dat levert je direct stroom op. Dze energie wordt door het board opgeslagen in een batterij die onder het board is bevestigt.

Speakers

Heb je de tijd en weet je minimaal een uurtje op het longboard te staan en te bewegen, dan heeft ie al voldoende energie aan boord om maar liefst 8 telefoons op te laden. Maar misschien wel het meest vette aan het board is dat hij ook muziek kan afspelen, omdat aan de onderkant van de Chargeboard twee speakers zijn ingebouwd met een docking station. Zal de buurt blij mee zijn!

De Chargeboard is een afstudeerproject van Bjorn van den Hout, hij is student aan de Willem de Kooning Academie.

chargeboard chargeboard

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo