Celebrities afgebeeld als generaal uit negentiende eeuw

Celebrities afgebeeld als generaal uit negentiende eeuw

Kunstenaar Steve Payne nam schilderijen van George Dawe als inspiratie, om ze met Photoshop te transformeren met celebrities van de 21e eeuw. Zo heeft hij onder andere Sylvester Stallone, David Bowie, George Lucas en Brad Pitt verwerkt in een schilderij van een 19de eeuwse Russische generaal.

Steve Payne maakte gebruik voor zijn “Replace face” actie van Photoshop, en wisselde op die manier de gezichten van een aantal hedendaagse beroemdheden, vrienden en familieleden. Hij ruilde deze gezichten met die van ruim driehonderd generaals uit de negentiende eeuw. De portretten die hij gebruikte zijn afkomstig van de Engelse kunstenaar George Dawe. Die schilderde Russische generaals na de Napoleontische Oorlog, in de periode van 1823 tot 1825.

 

Technische vaardigheden

De meer dan realistische resultaten zijn te mede te danken aan het creatieve oog van Payne,  en zijn uitstekende technische vaardigheden. “Ik was altijd al geïnteresseerd in de grappige kant van beeldmanipulatie, je kunt zoveel maken van de foto’s van je vrienden.” Payne heeft overigens alleen maar mannen bewerkt naar generaals, geen vrouwen. Zullen er in die tijd ook zeker niet geweest zijn. Wil je meer zien van de “Replace face” schilderijen, klik dan hier.

generaal generaal generaal

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo