Bubbel voetbal erg populaire sport in het verre Japan

Bubbel voetbal erg populaire sport in het verre Japan

Bubbel voetbal, ofwel “Bubble Soccer” in het Engels, is een ietwat vreemde kruising van soccer en voetbal dat ontstaan ​​is in Noorwegen. Het wordt nu steeds populairder in Japan. De voetbalwedstrijd wordt gespeeld zoals de huidige regels gelden in het normale voetbal, uitgezonderd de kleding.

De deelnemende spelers dragen namelijk opblaasbare “bubbel” pakken, zeg maar een soort van grote opblaasbare doorzichtige plastic bal, waardoor het spel weliswaar een stuk ruwer wordt, maar zonder dat de spelers elkaar kunnen blesseren. De spelers lijken soms een beetje op een hamster die in hun plastic bal voortrollen.

Bubble Soccer

4 april jongstleden is een spelletje Bubble Soccer gehouden in de Ramos Ruy Indoor Futsol hal in Tokio, waar de mensen konden komen kijken, maar ook deelnemen aan een wedstrijd. Het was Japan’s 11e officiële wedstrijd van Bubble Soccer en het is verrassend populair onder vrouwen, evenals onder mensen van alle niveaus van fitheid, omdat iedereen gelijk lijkt in het reusachtige opblaasbaar pak. Gekke Japanners, ook iets voor bij ons? Het is in ieder al overgewaaid naar Italië, getuige de video hier beneden.

bubbel voetbal bubbel voetbal 2 bubbel voetbal bubbel voetbal

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo